Steun ons en help Nederland vooruit

Vooruit denken, maar vooral vooruit gaan – dat is wat ik wil.

Wie is Sawan Bruins? Allereerst ben ik een 36-jarige vader van twee jonge kinderen en woon ik sinds 2009 met mijn vrouw Kirsten in Bussum. Ik ben opgegroeid in Blaricum in een gezin met vier broers, met wie ik aan de keukentafel veel discussieerde over politiek. Onze ouders stimuleerden ons om zelfstandig na te denken over de maatschappij, maar ook om hard te werken en te studeren. Na mijn technische studie in Enschede, startte ik bij een management & IT consultancybureau in Naarden. In de tien jaar dat ik er werk, heb ik goed geleerd om voortgang te boeken in complexe projecten met veel verschillende partijen. Ik heb geleerd om het ondernemingsbelang en het medewerkersbelang af te wegen. Consensus zoeken en belangen afwegen – dat is in de politiek eigenlijk niet anders.

Daarom ben ik in 2014 politiek actief geworden in Bussum als fractiemedewerker. Ik wilde maatschappelijk betrokken zijn in de omgeving van mijn gezin en vond dat ik voldoende bagage had om een goede bijdrage te leveren.

Duurzaamheid vind ik belangrijk, dit heeft ook veel raakvlakken met economie. Als wij duurzamer gaan leven zorgen we er voor dat onze kinderen in een betere wereld leven. Ook is een duurzame samenleving economisch gezien een stuk bestendiger op lange termijn. Daarmee moet je klein starten, in de gemeente. Mijn ambitie is om van Gooise Meren een van de meest duurzame gemeentes van Nederland te maken. Ook horen levendige kernen bij een vitale gemeente hiervoor moet geïnvesteerd worden in behoud van de Retailgebieden. Leegstand moet worden tegengegaan. Waar wenselijk moeten leegstaande panden her bestemd kunnen worden naar woningen, niet in het centrum maar aan de randen. Tot slot vind ik het belangrijk dat het verkeer veiliger wordt in onze gemeente, met name voor voetgangers en fietsers en bij de spoorse doorsnijdingen.

 

Vooruit denken, maar vooral vooruit gaan – dat is wat ik wil
- Sawan Bruins